Macam mana nak dakwah rengkas.

PENDEDAHAN: Bagaimana memulakan dakwah ringkas dalam masyarakat majmuk. OLEH Sdr. Firdaus Wong (protege Dr Zakir Naik). Kini dibuka 23 & 24 Febuari 2019 ini!.

Kelas yang akan MEMBERI PENDEDAHAN tentang bagaimana MUDAHNYA cara menjalankan dakwah dalam sebuah masyarakat majmuk.
.
====================
UNTUK SIAPA KELAS INI?
====================
.
“Saya ada kawan non-muslim yang baik di pejabat, tapi saya tak berani nak cakap pasal Islam lah…segan, kurang ilmu” ๐Ÿ˜“
.
“Saya dah banyak studi pasal perbandingan agama, tapi kurang tahu macammana nak mulakan dengan cara bercakap, berbual” ๐Ÿค”
.
“I ade family i yang belum muslim, tapi belum cukup kekuatan lah nak mulakan.. nak cakap pasal solat pun segan” ๐Ÿ˜ญ
.
Ya! untuk semua di atas! dan sangat bagus untuk mereka yang ingin jadikan Da’wah sebagai Profession “FULLTIME” dalam hidup!
.
====================
KELAS DI MANA YA?
====================
Kami akan adakan program ini di pejabat kami di Setapak, Kuala Lumpur, untuk mudah, waze terus “Wisma MRMโ€. Insyallah senang jumpa. Nak bercakap dengan pegawai kami pun boleh. Call je ๐Ÿ“ž 011-1050 0414.
.
====================
MATERIAL DAKWAH PERCUMA ๐Ÿ˜ฑ
====================
.
YUP!. Kami berikan anda bekalan material untuk dibawa pulang. Semua material ini bernilai RM50 akan menjadi bekalan tambahan sepanjang perjalanan kelas kami dan untuk semakan sewaktu pulang nanti.
.
Oh ya, untuk 2 hari ini, Lunch ๐Ÿฝ juga disediakan.
.
====================
ADA PUBLIC TRANSPORT โœˆ TERDEKAT TAK?
====================
.
bagi yang menggunakan perkhidmatan awam, train terdekat adalah dengan turun di ๐Ÿš‰ LRT Wangsa Maju, dan dari stesen ini, jarak hanyalah 5 minit berjalan kaki ๐Ÿšถ๐Ÿป.
.
====================
๐Ÿค” BAGAIMANA NAK DAFTAR YE?
====================
.
HANYA PERLU HUBUNGI ๐Ÿ“ž 011-1050 0414 dan kami akan uruskan disana.
.
Yuran hanya RM 30 sahaja
.
Boleh BANTU SEBARKAN BERITA INI kepada kawan dan kenalan anda dengan SHARE POST ini SEKARANG!

Advertisements