Macam mana nak dakwah rengkas.

PENDEDAHAN: Bagaimana memulakan dakwah ringkas dalam masyarakat majmuk. OLEH Sdr. Firdaus Wong (protege Dr Zakir Naik). Kini dibuka 23 & 24 Febuari 2019 ini!.

Kelas yang akan MEMBERI PENDEDAHAN tentang bagaimana MUDAHNYA cara menjalankan dakwah dalam sebuah masyarakat majmuk.
.
====================
UNTUK SIAPA KELAS INI?
====================
.
“Saya ada kawan non-muslim yang baik di pejabat, tapi saya tak berani nak cakap pasal Islam lah…segan, kurang ilmu” πŸ˜“
.
“Saya dah banyak studi pasal perbandingan agama, tapi kurang tahu macammana nak mulakan dengan cara bercakap, berbual” πŸ€”
.
“I ade family i yang belum muslim, tapi belum cukup kekuatan lah nak mulakan.. nak cakap pasal solat pun segan” 😭
.
Ya! untuk semua di atas! dan sangat bagus untuk mereka yang ingin jadikan Da’wah sebagai Profession “FULLTIME” dalam hidup!
.
====================
KELAS DI MANA YA?
====================
Kami akan adakan program ini di pejabat kami di Setapak, Kuala Lumpur, untuk mudah, waze terus “Wisma MRM”. Insyallah senang jumpa. Nak bercakap dengan pegawai kami pun boleh. Call je πŸ“ž 011-1050 0414.
.
====================
MATERIAL DAKWAH PERCUMA 😱
====================
.
YUP!. Kami berikan anda bekalan material untuk dibawa pulang. Semua material ini bernilai RM50 akan menjadi bekalan tambahan sepanjang perjalanan kelas kami dan untuk semakan sewaktu pulang nanti.
.
Oh ya, untuk 2 hari ini, Lunch 🍽 juga disediakan.
.
====================
ADA PUBLIC TRANSPORT ✈ TERDEKAT TAK?
====================
.
bagi yang menggunakan perkhidmatan awam, train terdekat adalah dengan turun di πŸš‰ LRT Wangsa Maju, dan dari stesen ini, jarak hanyalah 5 minit berjalan kaki 🚢🏻.
.
====================
πŸ€” BAGAIMANA NAK DAFTAR YE?
====================
.
HANYA PERLU HUBUNGI πŸ“ž 011-1050 0414 dan kami akan uruskan disana.
.
Yuran hanya RM 30 sahaja
.
Boleh BANTU SEBARKAN BERITA INI kepada kawan dan kenalan anda dengan SHARE POST ini SEKARANG!

Advertisements